Linda van 't Slot

 

Ik ben Linda van ’t Slot en heb in april 2012 de opleiding tot sportmasseur voor paarden afgerond.

Als paardenliefhebber en door mijn achtergrond als dierenarts ben ik ervan overtuigd dat een goed opgeleide sportmasseur (met dus voldoende achtergrondkennis over anatomie en bewegingsleer) heel veel kan betekenen voor het (sport-)paard. Deze kennis is nodig voor een goede analyse van het hele paard en zorgt ervoor dat het paard bewuster getraind kan worden en dat deze training meer effect oplevert (train smarter, not harder). Mede om deze reden heb ik ook een cursus trainingsfysiologie paard gevolgd, oftewel het gebruik van de hartslagmeter.
Zelf ben ik na jarenlang actief gereden te heb ben onder het zadel momenteel actief in de mensport met mijn 2 arabische volbloeden.  Maar of u nu met uw paard dressuurt, springt, ment, western of recreatief rijdt: massage is voor ieder paard een aangename en soms noodzakelijke aanvulling op uw training. Ook kan het een zeer nuttig hulpmiddel zijn bij revalidatie na een blessure/ziekte.
Ook op het gebied van gewichtsbeheersing van uw paard kan ik u van dienst zijn. Sinds november 2012 mag ik mij ook vermageringsconsulent paard noemen en kan ik u begeleiden bij het verantwoord af laten vallen van uw paard.
Voor meer info over massage, hartslagmeters, paardenvoeding en mijn eigen paarden kijk op mijn website: www.hypomochlion.nl.