Janine Harrop
 

BI806-Harrop-logo-v4

Janine Harrop woont en werkt in de provincie Gelderland en is gediplomeerd sportmasseur voor paarden. De opleiding hiervoor heeft zij onder leiding van Gisella Bartels gevolgd bij Bartels & Bascule. Mede hierdoor en door het regelmatig volgen van nascholing en aanverwante cursussen is zij opgenomen in het kwaliteitsregister van Paardenmassage Nederland.

De interesse op het gebied van de anatomie en biomechanica van het paard was er al op jonge leeftijd. Het kunnen bijdragen aan een goede gezondheid en welzijn van paarden is inmiddels uitgegroeid tot een passie. Dit maakt dat zij haar kennis en vaardigheden graag deelt met andere paardenliefhebbers, makkelijk de samenwerking opzoekt met andere professionals in het vak en bovendien met veel enthousiasme is toegetreden tot het team van praktijktrainers bij Bartels Horse & Health Instituut.
Als praktijktrainer begeleidt Janine cursisten van de opleiding tot sportmasseur voor paarden bij het ontwikkelen van hun vaardigheden op het gebied van inspectie, palpatie, bewegingsanalyse en massage. Tevens biedt ze een stageplaats voor cursisten van de opleiding sportmassage zodat deze de nodige praktijkervaring op kunnen doen onder haar begeleiding. 

Janine streeft in haar werk als sportmasseur ernaar om paarden ongeacht discipline, niveau en leeftijd zo optimaal mogelijk te kunnen laten bewegen, prestaties te ondersteunen of verbeteren en welzijn te verbeteren. Bovendien zet ze zich in om plezier in sport of hobby te verhogen, blessures te helpen voorkomen of in overleg met een erkend paardenarts, dierfysiotherapeut of goed opgeleide chiropractor ondersteuning te bieden bij blessures en revalidatie. Voorafgaand aan een massage vindt een uitgebreid onderzoek plaats. Hierin komen onder andere een vraaggesprek, palpatie en bewegingsonderzoek aan bod.  Op basis hiervan kan een massageplan opgesteld worden en  kan de eigenaar van gericht advies worden voorzien. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan advies over doorverwijzing, training en management.