Nieuws » We feliciteren...

Vrijdag en zaterdag 28 en 29 oktober 2016 stonden voor een groep van 9 cursisten de afsluitende praktijkexamens op het programma. Eerder al schreven ze een zeer uitgebreid verslag als eerste examenonderdeel, deden ze als tweede onderdeel theorie examen, waarbij de anatomie getoetst werd, maar ook zaken als trainingsleer, herstelprocessen, energiesystemen en de effecten van massage. Het praktijkexamen, en laatste examenonderdeel, bestond uit een anamnese, inspectie, palpatie, bewegingsanalyse op harde en op zachte bodem, een tweede palpatie, aanvullende tests, een samenvatting/conclusie, een massageplan op maat, een advies en de daadwerkelijke massage. Tussendoor werd steeds gevraagd naar de betekenis en interpretatie van de bevindingen. Anatomie, biomechanica, fysiologie, horsemanship en klinisch redeneren komen in zo’n examen samen.
Al met al een zwaar maar fair examen op HBO-niveau. Voor alle onderdelen diende tenminste een 6 gescoord te worden. 7 van de 9 cursisten wisten te slagen voor dit examen, met eindcijfers variërend van een 7 tot een 8,7!

Deze masseurs zijn zeer waardevolle professionals in de paardenwereld. Hun kennis op bovengenoemde gebieden, maar ook hun inzicht en hun vermogen tot samenwerken maken van deze masseurs hele fijne professionals die echt van betekenis kunnen zijn bij het in kaart brengen of in vorm houden van het paardenlichaam.

Grand Prix amazone Karen Nijvelt was met een heel aantal Subtop paarden gekomen, zodat deze als examenpaard konden dienen. Van een ZZ-licht dressuurruin, tot Licht Tour dressuurhengsten, onze cursisten wisten ze goed te analyseren, een passend massageplan op te stellen en deze paardenvrouw van advies te voorzien.

We feliciteren Janine Harrop, Jolien Dalenberg, Caris Bakker, Lieveke Gootjes, Naomi van Beek,  Nicole Hoek en Daphne Sulkers met hun diploma, dat 9 december zal worden uitgereikt. Als Bartels & Bascule zijn we trots deze gemotiveerde mensen te hebben mogen begeleiden in hun traject tot professioneel sportmasseur voor paarden.