Lidmaatschap

Iedere sportmasseur die de CRKBO geaccrediteerde jaaropleiding tot sportmasseur voor paarden bij Bartels Horse & Health Instituut met succes heeft afgerond wordt na het behalen van het diploma vermeld in dit register. Dit register is voor deze masseurs gratis.

Nascholingen en punten

Om lid te blijven en in dit register vermeld te blijven dienen de sportmasseurs 20 nascholingspunten per twee jaar te behalen. Dat komt neer op 2 losse nascholingsdagen van 10 punten bij Bartels Instituut per twee jaar. Ze kunnen echter ook kiezen voor een meerdaagse cursus die per dag 10 punten oplevert. Ook clinics (5 punten) kunnen bijdragen aan het behalen van het aantal nascholingspunten.

De nascholingen hebben altijd betrekking op het werk van een sportmasseur. Zo zijn er nascholingsdagen over spierpathologie, maar ook inspanningsfysiologie, de belasting van een (jong) paard en neurologie zijn voorbeelden van onderwerpen van nascholingsdagen.

De punten worden bij Paarden Massage Nederland geregistreerd. Leden worden tijdig op de hoogte gebracht van hun behaalde punten. Alleen leden die voldoen aan de nascholingsplicht blijven in dit register vermeld.  Voor een gedreven sportmasseur blijken de nascholingen geen verplichting, maar iets waar ze naar uit kijken. Hun fascinatie voor het paardenlichaam en hun wil om een paard zo goed mogelijk te helpen vormen een hele mooie drijfveer. Lees hier meer over nascholingen.

Zo blijft deze lijst een lijst met sportmasseurs met een gedegen opleiding én actuele kennis om jouw paard zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Een massageplan op maat

De sportmasseurs van Paardenmassage Nederland.nl maken eerst een uitgebreide analyse en ontwikkelen daarna een massageplan op maat. Ontdek alles over onze werkwijze!